© Rootsville.eu

Peter Gallway & The Real Band (US)
tiltle: Reach For It
music: Roots 'n Blues
release date: 2019
label: Gallway Bay Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Peter Gallway

© Rootsville 2019


Met de terugkeer van Peter Gallway naar Maine is de heropleving van The Real Band niet te stoppenhe Real Band is Peter op zang en gitaar, Mark Wainer op gitaar en Andre Re op zang en percussie. Na zijn avontuur in California verhuisde Gallway naar Maine, en belandt hij zo terug in New York. Op zijn "Gallway Bay Music" is er nu het nieuwe album Peter Gallway & The Real Band, "Reach For It". Het album werd geschreven en opgenomen in Gallways Rockland, Maine studio in 2019.

Peter Gallway is een van de meest populaire en gerespecteerde muzikale figuren in de muziekscene van Maine. Samen met "The Real Band" met daarin Andre Re (Jackson Brown, Garland Jeffries) op zang en percussie en Mark Wainer (Berklee College of Music) op lead guitar hebben ze de regio doorkruist als een van de meest populaire en hardst werkende live bands in New England. Na het sterk politiek geïnspireerde "Muscle and Bone" volgde er in 2017 het album "Feels Like Religion".

Deze "Reach For It"werd opgeomen in zijn studio in Rackland Maine en bevat 13 nummers waarvan enkel "Walking On Ice" niet van Peter's hand is. Het album is verhult in een roos van een jazzy blues 'n roots gevoel. Het albul opent met "True" een verhaal over een nog prille liefde. Zeer laid back gebracht iets wat meteen vernadert bij "Maggie's Lives". Nummers als "Looking For The Blue Lights" hebben iets van funky rhythm 'n blues in zich. De backing vocals van Andrea re mogen als zeer warm en aangenaam worden ervaren.

Ook het enige niet-originele nummer "Walk On Ice" heeft net als "Kid Motown" dat funky in zich en sluit dit album onder die zelfde noemer af met wat gitaarblues en de alom aanwezige percussie op "On The Bandstand". Zeer aangenaam album om luisteren.

tracks:

01. True (4:12)
02. Maggie’s Lives (4:25)
03. No Dice Eddie (3:36)
04. One Good Friend (4:22)
05. Cut Like A Diamond (3:49)
06. Reach For It (3:43)
07. Late To The Party (3:34)
08. Looking For The Blue Lights (2:46)
09. Kid Motown (4:23)
10. Dance While You Can (4:13)
11. Naughty Naughty (3:41)
12. Walking On Ice (4:52)
13. On The Bandstand (4:34)

musicians:

Peter Gallway
Andrea Re
Mark Wainer